söndag 1 december 2013

Julmarknad

Voine, voine skulle min mormor sagt men just Finland var dåligt representerat igår när Svenska Kyrkan i Los Cristianos fylldes av "alla" skandinaver och en hel del engelsmän.
                                                                                                                        Först väldigt god glögg, måste säga att det är klass  på kyrkan som har egen årgångsglögg!                                                                                                     Sen delade sig strömmen i tre delar. Ett De som siktade på snabb tillfredsställelse av julbegäret med kaffe och saffransbulle. Två De som ville försäkra sig om julstämning hemma med vörtbröd och bullar som var till försäljning samt Tre norrmännen som hade ett eget bord med brunost (mesost) och annat konstigt. För resten av pengarna köpte de lotter. Jag stod ett stånd med hantverk. Flitiga damer har stickat, virkat och broderat hela året och lotterna tog slut på en timme.                                                                                            
                                                                             När väl Ove, Freja och Erik brutit sig in i kassaskrinet sålde de för fullt.                         
Kanelbulleklubbens bord var fullt med härliga tomtar, kolastrutar, ljuslyktor, julkort, kottar och annat som ungarna gjort. Ungarna ja, knepigt ord har det visat sig vara. Här möts ju folk från olika delar av Sverige på neutral mark och då är ingen dialekt dominerande vilket gör att det faktiskt blir en del missförstånd. "Ungar" till exempel är det en del som tycker är nedsättande medans jag tycker det är ett bra ord som täcker lite högre ålder än "barnen". Ok hoppas nu att alla förstår att jag menar ungarna i positiv bemärkelse.  
                                                                                             Vinsterna i lotteriet jag stod i, ja alla bor ju inte här och kan kanske behöva lite varmt på sig. Fast idag är det tröjväder,inte mycket över 20 grader, brrrr. Kanske skulle tagit en lott själv.  

De tre stora lotterierna var "Kropp och själ", "Vin" och "Gormet". Livet är inte så pjåkigt.

Norskt julpynt. Sydda änglar och hjärtan som visst hängs och läggs just överallt. Snygg duk de har. 
Freja har fler bilder och skrivit mer på sin sajt http://gymnasietutomlands.wordpress.com 

1 kommentar:

Anonym sa...

Så mysigt det ser ut! Kul att det är "ungar" med från småttingar till pensionärer! Fint med samarbete över generationsgränserna!
Katarina