torsdag 12 december 2013

Ovädrets följder

En turist lär vara bortkommen men det händer lite då och då, den kommer nog tillrätta. Ingen verkar ha kommit till skada trots rejäl storm och nu ett evigt regnande. Folk stannar hemma eller är försiktiga och på nåt sätt tror jag bilarna är mer tåliga. Inga större problem att köra genom floderna som normalt kallas vägar. Men vägarna är byggda på lösan sand så en hel del har regnat bort och väldigt många hus är översvämmade. Nu är mögel och fuktproblem inget som bekymrar kanarierna. Man svabbar upp vattnet och målar över. Eftersom det är (väldigt mycket) självdrag i husen brukar det gå rätt bra. Problem blir det när man ska vara modern och ha AC och stängda fönster, då blir det mögel direkt. Kanarierna målar över och nordborna blir sjuka och klagar.

Att vägarna blir översvämmade och bortspolade är inte så konstigt med tanke på hur man bygger. Just mitt i LC gick förut en barrnaco/floddal och den har man lagt igen bara för några år sen. Ja vart ska vattnet ta vägen?
Många vägar att laga

När det regnar faller färgen av men eftersom det bara brukar regna en till två gånger om året så brukar det det bli rätt lagom att måla om då. Men denna höst har det regnat flera gånger så nu hinner man ju knappt måla om innan det försvinner
Kajen var snyggt blåmålad, fast färgen tål ju inte vatten...
Just nu ser stranden inte så lockande ut. Men snart har de nog skyfflat hit sanden igen.


Mest spännande är nu att se vad som händer i naturen. 
Det kommer att bli hur grönt och frodigt som helst!

Inga kommentarer: