torsdag 12 december 2013

Väder / Oväder

Stackars kanarierna fryser. En har lagt upp en bild på Fb som visar bara 16grader. Jag har letat fram långbyxorna, riktigt skönt att klä på sig för en gång skull. Behöver inte vattna heller. Det har nu kommit 200mm regn på ett drygt dygn och med tanke på att det brukar bli kaos vid minsta skur så kan man lugnt säga att ön är lamslagen. Skolor och all annan officiell verksamhet är stängd. Folk håller sig inne.
                                                                             Såhär ser det ut mitt i byn

                                                                                                   Ser onekligen lite kul ut med vägmärkena mitt i allt. Tyvärr så fortsätter den här vattenströmmen ner på ena stranden så den ser inte så mysig ut (besparar er bild). Undrar just hur de ska få ordning på den men de kan göra underverk. Mycket sand har flyttat på sig, antingen in på gatorna eller ut i havet. massor av skräp har ju spolats ner på stranden men jag har sett hur snabbt de rensar och skyfflar allt på plats igen. De har inte snöplogar men väl sandplogar, hihi. 
Stan är alldeles öde

                                                                                     Strandpromenaden där normalt uteserveringarna är fulla. Allt är undanplockat inför det annalkande ovädret, ingen vågar sig ut.
Igår var hinken tom

Eftersom kanarierna fortfarande tror att det aldrig regnar här så är man inte så noga med tak och inte heller avrinning. Trösklar finns det inte heller men det kan man ju ordna med en handduk. Fast hissen gav upp nu när det regnade för mycket på den. 



2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Har följt bilder och videos om storm, regn och översvämning som lagts in på Facebook . Fattar inte att det kan drabba så oerhört! Las Canarias som har ont om vatten (från ovan) skall få hela årsbehovet på en gång. Men idag höre jag på radion att det kommit en halv meter snö i Jerusalem. Förändrar världsbild.
Tack för din blogg Henny

Unknown sa...

Missade din kommentar eftersom jag åkte in på sjukhus. Ja märkligt har vädret varit i år. Det har fortsatt att regna en hel del. Men att så mycket blir vattenskadat beror tyvärr på att man byggt igen de naturliga avrinningarna. Det vore verkligen toppen om det fanns möjlighet att ta vara på allt vatten och portionera ut det. Nu ska det dock bli spännande att se för hela ön lär bli grön och fin. Roligt med kommentar här! Hoppas du vill läsa vidare.