tisdag 31 december 2013

Teide ny skidort?


Hört att det är ont om snö i Sverige. Kanske får ni åka hit för skidåkning istället. Visserligen låg snön bara några få dagar men fint var det och har man lite fantasi och tillgång till Photoshop så  är en skidort här inte omöjlig. Snygg logga har de! 









Det snöade på fredagen och på lördagen åkte 60.000 personer upp för att kasta snöboll och bygga snögubbar. Kommunledningen vädrade pengar och la genast ett förslag att ta inträde till, ja till vadå, berget kan man kanske säga. Får väl se om det blir nåt. Redan idag kostar bussen till Teide mycket mer än alla andra bussar på ön. Motiveras med att det bara är turister som åker dit. Tyvärr betyder det att Kanarierna tar bilen så det hade varit tre timmars bilkö för att komma upp till snön. 
Balanserande snögubbe
Det har blivit en tradition att bygga en snögubbe och sätta frampå bilen. Förhoppningsvis på passagerarsidan. Sen ska man köra ner så långt man kan utan att den ramlar av. Så gäller det att komma så långt som möjligt innan den smälter.  Några klarar sig ända ner till stranden, fast de ser misstänkt solbrända ut. 



Solbränd snögubbe






Inga kommentarer: