lördag 28 december 2013

Julkrubbor

Tomtar, glitter och snö i all ära men det centrala i juldekorationerna är julkrubborna. Stora eller små, mer eller mindre fantasifullt utformade finns de överallt. Man ser dem i skyltfönster, i hotellentréer, på varje avdelning på sjukhuset och naturligtvis på kyrktorget.
I år har de satsat på en lite mindre julkrubba. Mer stilfull kanske. 

 Fast vad har bävern där att göra? Har jag missat nåt. 
Den heliga bävern ?


Förra årets krubba
Tidigare år har de byggt upp ett stall ute på torget med alla figurer i full storlek. Vissa kvällar blev den levande tack vare en lokal teatergrupp.
 På Corte de Ingles - varuhuset kan det vara svårt att välja. De har allt ifrån minikrubbor till fullstorlek. De små kan byggas ut till hela landskap. Krubban i entrén på sjukhuset kom i tidningen för det var så tjusigt.

De här detaljbilderna är från det enorma landskap de byggde upp runt rulltrapporna på shoppingcentret El Medano ovanför busstationen i Santa Cruz.

De stora hotellen är också värda ett besök såhär års. Kanske kommer jag iväg och fotar och kan komplettera här så småningom. Annars får ni ta er dit själva! Kyrkan i Vilaflor brukar också ha ett skojigt landskap där alla verkar ha fått vara med och bestämma. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Försöker skriva en kommentar igen och ser om den kommer fram nu....risk att det kan bli en dubbel...hursomhelst...så fina krubbor,stämmer ju bättre in med klimatet också än påpälsade tomtar! Minns att det var en underbar krubba i den gamla huvudstaden, som jag inte kommer ihåg namnet på just nu. Den fanns på en innergård- tror det var vid turistbyrån! Mysigt med samlingsplats vid nyåret- skulle vara häftigt att se allt uppifrån, en massa fyverkerier mitt ute i havet! / Katarina