lördag 4 oktober 2014

Vad gör man en lördag

Det finns verkligen många olika sätt att tillbringa en lördag häromkring. Nere vid surfstranden var det fullt med surfskolegrupper, vågorna var sådär nybörjaraktiga. Det drar i sin tur till sig åtskilliga åskådare, det är kul att kolla in hur de tar sina första armtag på brädan och kanske vågar ställa sig på knä innan de drullar i. Jag satt där en lång stund och slurpade en ananassmotie och vilade fötterna. Hade nämligen varit på konsthantverksmarknad. Det var 150 konsthantverkare från Teneriffa, Latinamerika och Nordafrika. Som så ofta här så är det en fin satsning men utan reklam, skyltning eller annan information så är det knappt någon som kommer dit.

Kvalitén var blandad men i hallen med saker från Teneriffa var det mesta av hög klass. Jag blev glatt överraskad och drömmarna om en affär med lokalt konsthantverk tog fart igen. Det vore verkligen kul att kunna erbjuda något härifrån till turisterna. Jag samlade på mig några namn och vem vet, kanske det blir något så småningom.







 Jättefina julfigurer i läder.

















Decoupagessmycken alltså gjorda av papper

Smycken med mönster från guancherna


Mini-mini-kopparsaker

Ja och så fanns de en himla massa galningar som mitt i stekande solen sprang ett jättelångt lopp, hela strandpromenaden fram och tillbaka. De hade också ett cykellopp men de svalkades väl en aning av fartvinden får man hoppas. Vid alla evenemang av något slag, även minsta modevisning eller konsert, måste det finnas en ambulans med sjukvårdspersonal i närheten. För en gångs skull kändes det motiverat. Det var alldeles för hett ens att stå och se på när de sprang. 


4 kommentarer:

Gissa sa...

Åh, läderfigurerna var ju superfina! Hittar du bara en perfekt lokal så ska du se att du har en affär med både konsthantverk, mat, solstolar och robins snart...

Anonym sa...

Skulle bli en toppenaffär!
Fina smycken, kul att de tar upp mönster från guancherna.
Härligt att se vågorna, men oj, oj att frivilligt springa i värsta värmen!
Katarina

Petter - Snart i Los Cristianos sa...

Hej!

Vad skönt det ser ut och kul med hantverk!

Vore kul om du gjorde slag i saken och startade en affär.

Vi ses troligtvis i november, hoppas jag :)

Petter

Unknown sa...

Ska bli kul att ses Petter. Nja skulle nog hellre vara inköpare än att ha affären, men om någon kompanjon dyker upp så!