lördag 15 november 2014

Fick skjuts av underbar kompis till nya Mercadona, mataffären. Den ser exakt ut som den gamla men är lite större. Skoj att varorna står likadant på hyllorna. Inga nyheter, inga förändringar, en marknadsförare skulle ta sig för pannan. Men jag tycker det är skönt att hitta bland hyllorna. Det finns inte 42 sorters salt att välja på och det är jag glad för, det går fort att handla. Det enda som tar tid är att välja bland all frukt. Nu har jag fyllt förråden för ett tag





Kattmat respektive Yrsamat











Det är inte alltid så lätt att veta vad man ska fixa till i matväg. Kanske har man bara enkel köksutrustning eller vill bara inte lägga ner semesterdagarna på matlagning. Några tips från Mercadonahyllorna, finns naturligtvis motsvarande i andra affärer.

 Färdig spansk omelett finns i några olika varianter, med och utan lök (cebolla) och med paprika, eller korv. Går att värma i mikron men godast att steka i stekpanna.
                                                                                                    Vaktelägg är supergott och sägs vara väldigt nyttigt. I Rumänien såg jag att det stod på förpackningen hur många ägg om dagen som rekommenderades mot olika sjukdomar!

Bär kan vara svårt att hitta, finns ibland i frysen
men de här är helt ok,osockrade!
Bredvid osten, alltså inte alls vid annan jos, står färskpressad jos. Det finns apelsin, mandarin, ananas och äpple. Supergod! Leta upp den istället för det där blasket som de kallar jos. På samma hylla står också Gazpacho, tomatsoppa. Ätes kall eller varm och finns i enportionsförpackning!Till soppan gör vi en spansk macka. Fyll en baguette med en massa röror. Det finns en hel egen hylla med pateeer av olika slag som man kan använda. Sen stoppar man det hela i toasten. 



Inga kommentarer: