torsdag 9 januari 2014

Byta kök del 1

Beställt ett halv kök från IKEA. Tänkte göra i ordning halva i taget, man ska ju trots allt äta under tiden. Jodå grejerna skulle levereras hem snarast, ja vilken dag som helst och transportföretaget ringer innan. Men nu var det ju den lilla detaljen att det regnade och det går naturligtvis inte att köra ut varor om det regnar, man kan ju bli blöt. Kanarierna är verkligen rädda för vatten, speciellt uppifrån. Nåde den som spiller en droppe när de vattnar balkonglådorna, då blir det liv. Det här var förra gången det regnade här och då regnade det flera dagar så dagarna gick utan att jag fick några saker. Men så fort regnet höll upp så ringde det på dörren. Inte ringde de och frågade om jag var hemma, inte ett mail eller så. Nej de tar väl för givet att jag sitter i veckor och väntar på att de ska komma. Nåväl nu var de här men det hade ju regnat och det hade också regnat på elskåpet till hissen så den stod där den stod. "No problema" ingen tvekan för att bära skåp och ugn i trapporna. Bara leenden och jag låtsades inte höra dunsen som lät väldigt mycket som att de tappade något stort. Hoppas det höll.
En massa kartonger fyller nu terassen och nu kommer utmaningen att få ihop ugnen Rationell med elmontören Mañana, No Problema. För att inte tala om att få IKEAs vinkelräta skåp Komplett att samarbeta med väggarna Luta och Sneda.
Eftersom det var ett IKEAkök tidigare tänkte jag att det inte skulle vara så himla svårt att byta ut men varför skulle något vara enkelt. Mycket hade jag tänkt på men inte på avloppet från diskbänken, det skulle jag nog gjort. Eller inte för då hade det inte blivit något nytt kök. Suck, de gamla rören var typ limmade, stenhårt. Och de var fel storlek för att kunna skarva. Efter några fula ord ringde jag efter hjälp men nu har det börjat regna igen så då kan ingen komma….
Avloppsröret mitt på väggen, med fastlimmad bit.
Vattenrören är inmurade i väggen och ingen vet var. När jag skulle byta kran i badrummet skulle jag stänga av vattnet. Vred på den röda kranen och då gick den av! Rörmokare fick komma och knacka fram röret för att byta kran, suck.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Känner igen att man tycker man har tänkt på allt och så har man glömt nån grej, men som du skriver kanske det är tur , så att man inte hejdas i det man vill göra.Spännande att få följa fortsättningen fram till det nya fina köket - hoppas bara inte det blir en låååång följetong!;)
Katarina

Anonym sa...

Styrkekramar i arbetet.
Nu är ni ju igång i allafall. Jag brukar inte be böner om gott väder, men nu ska jag göra det!

Varma hälsningar,
Anna-Karin

Unknown sa...

Tack för era stärkande ord. Röris dök aldrig upp och när jag fick tag på honom sa han att han var upptagen. Så jag fixar det själv, på nåt sätt. Fram med såg och tejp - finns inget som inte silvertejp klarar. Blir väl äkta spansk koppling, hmm.