söndag 25 januari 2015

Mandelblomsresa Vilaflor

Gjorde min första utflykt med Skandinaviska klubben. Har längtat länge efter att få se mandelträden blomma men haft svårt att komma till dem i rätt tid. Praktiskt då med bussresa. Proppfull buss upp till Vilaflor där det blev fika på ett skoj ställe. De hade både väggar och tak fyllda med verktyg, jordbruksredskap, lavastenar och citat. Påminde inte så lite om mors samling i ladan på landet (fantastisk gammal gård i Rättvik som ska säljas i sommar tips tips).

                                                 Spännande citat. Kanske något att pigga upp kaklet med hemma. 


                                                           Detta är lava!!
Runt hörnet fanns de efterlängtade mandelträden och ett febrilt fotograferande utbröt. Det är nämligen tradition med fototävling om bästa mandelblomsbilden. Så (bara för att retas) lägger jag inte upp blombilderna här. Inte för tävlingen kanske men för att då skulle detta inlägg bli ännu längre. Finns det gräns för hur långa inlägg ska vara, ska man dela upp dom kanske. Har inte lärt mig all netikett än (om det finns). Så istället för att njuta blommor får ni lite kultur till livs.
                                                                  "Herrgården" i Vilaflor är till salu. Helt OK läge vid kyrkan, hmm kafé, ateljéer ... drömmar

Att ha Britta som ciceron är verkligen en resa. Hon kan inte bara allt om blommor utan också allt om Teneriffa över huvud taget. Denna gång berättade hon om Santo Hermano Pedro de San José Betancur. En kille från Vilaflor som på 1600talet hoppade på en båt till Amerika. Han blev sjuk  och därför avsatt på en närmaste land. Sen gick han till Guatemala, det tog två år. Han ville hjälpa människor och startade skola, vårdcentral och klosterorden. 2002 blev han helgonförklarad. (Något förkortad version ;)) I samband med det renoverade man både stora kyrkan och klosterkyrkan bredvid. Det är alltså han som står till höger. 
I mitten står Maria (sympatistk bara det!) och det blev lite funderingar kring vad hon har vid fötterna. Är det en månskära och i så fall varför, lite ovanligt. Men det var bara början på ovanliga figurer i kyrkan. 

En man som håller Jesusbarnet. Har inte sett det förut.
Är det Josef  månntro? Snygg kjol. 
Rödhårig ...
Liite ovanligt höftskynke kanske...
Och vad är det för gloria/krona, jag kommer att tänka på renhorn



Men varför så bekymrad?
Var det inge kul att återuppstå, bli ifrågasatt och allt.

Skön stund sen i den fina parken, vilken krispig luft!

Inga kommentarer: