torsdag 26 september 2013

Molnig morgon

 Det sägs att det regnar tio dagar om året och det är kanske lite lågt räknat om man tar med varje liten skur men på ett ungefär så. Förra året kom hälften av regnet veckan när alla svenskar var här på höstlov, stackarna. Då hade det inte regnat på fem månader så alla andra var ju glada. Riktigt så torrt som förra året är det inte men vi blev ändå glada över att det kom lite igår och sköljde välden ren. Nu är det lite molnigt och de har varnat att det kan komma en lite skur till, vi får väl se.

Utsikt till vänster från terassen är upp mot bergen. Det halvfärdiga huset är ett av alla byggen som bara lämnades i byggkraschen. Leker med tanken att bygga klart det, toppenläge!
Det har redan blivit grönt i några av blomlådorna. Kaktusarna bara ruskar på sig och blir gröna så fort de får lite vatten. Ser redan en och annan knopp. Påminner om fjällväxterna, det går fort när betingelserna är de rätta. Det är fler som har växter i sina lådor nu, kanske blev de inspirerade av mig eller så har de bara glömt varningarna som gick ut förut att lådorna håller på att spricka. Jag har satt ihop dem med bamsekedjor.
Den fula vasen är en rest efter förra hyresgästen, kan inte bestämma mig för om den är tillräckligt ful för att få vara kvar.

Inga kommentarer: