måndag 23 september 2013

Chokladsorbet

Gjorde smarrig chokladsorbet, tyvärr gick den åt innan vi hann fota den.

Recept
3 dl vatten
1 1/2dl socker
1 dl kakao
1/2 tks snabbkaffepulver
1/2 tsk vaniljsocker
250g smulad choklad ca 70%

Koka sockerlag av vattnet och sockret. När sockret löst sig tillsätt siktad kakao under intensiv omrörning. Tillsätt kaffepulver och vanijsocker. Häll lagen över chokladen och rör tills den smält, det gör inget om det inte är helst slätt. Det blir gott med små chokladbitar i. Låt svalna. Kör i glassmaskin eller ställ in i frysen och rör om först en gång i kvarten och sen lite tätare när det börjar stelna. Det sägs att den blir godare om man sparar den till nästa dag men jag har inte lyckats testa det. Frukt eller bär kan vara gott till.

1 kommentar:

katarina sa...

Hade precis tänkt be dig om receptet!!! Och så är det redan här!
Hallon till måste vara succé!