söndag 26 april 2015

Marknad med lokal mat och hantverk

Kan inte riktigt bestämma mig om jag tycker om alla mer eller mindre långsökta röror de gör med banan. Sylt, marmelad, godis, vin och allt vad du kan tänka dig. Faktiskt är godiset rätt gott, inte fullt så sötsliskigt som det ser ut. Ja provsmakning är det gott om, många olika mojo (sås/röra). Fikonmarmelad, mandelmaräng och många lokala viner, det är bara att testa igenom utbudet.
                                                                              Vad kan man göra av avokado? Nästan allt... Undrar om man kan äta för mycket, vi äter det varje dag i säsong. Den här trevliga familjen gör jättegod avokadoolja, perfekt att spraya på salladen. 
Det finns de som arbetar för att bevara det biologiska mångfaldet, de har samlat in frön från olika grödor som odlats länge här på ön. De hade en  utställning med olika lokala potatissorter! Intressant bok har de givit ut som finns att läsa som pdf på deras hemsida www.ccbat.es

Favoriten blev absolut Mojo de almendra, mandelröra. Såå god. Med vitlök och paprika var den perfekt pålägg men antar att den var menad till en köttbit. ikväll kommer den förgylla mina rostade grönsaker. 
En hel del hantverkare ställer också ut sina alster. Folkdräkterna är fina att se och det lokal broderiet liksom leksakerna av ståltråd fanns till beskådande. Annars mest det som finns världen över, pärlor, läder och glasfusing. De här katterna var rätt söta. Inga kommentarer: