måndag 30 september 2013

Jakten på den perfekta färgen

F har en bestämd idé om vilken rosa färg hon vill ha på garderobsdörrarna i sitt rum. Här har jag inte hittat någonstans där man kan bryta färger (eller brytfärger för den delen). Så jag köpte en rosa och en vit men det blev inte alls bra. I Sverige fick F bryta den nyans hon ville ha men när den väl var på plats här såg den naturligtvis inte likadan ut. Ljuset är ju så annorlunda ut här. Jag råkade ha en burk cinnoberrött pigment liggande (det har väl alla människor hemma...) så nu blev det blanda av. Resultatet hittills är en massa burkar med olika nyanser och tre provmålade dörrar. Spännande att se i morgon när de torkat.





Så här bra blev det med dörrarna i tre nyanser!

lördag 28 september 2013

Kattungar

Ojoj vi har blivit med kattungar. Två bustroll har flyttat hem till oss. Vi har tagit dem via Charity så de är väl omskötta och såå tillgivna även om de är lite för små för att vara ifrån mamma. De verkar dock ha trygghet i varandra. Åtminstone den mörka är tjej, mer tveksamt med den röda. Har ni namnförslag?



Vet ni att det är väääldigt svårt att fota kattungar.

fredag 27 september 2013

Blompromenad




Nu när sommarhettan lägger sig börjar blommorna piggna till. Det växer inte mycket här i trakten av sig själv, bara en och annan kaktus. Rätt mycket är dock planterat och vattnat så promenaden blir en blomsterupplevelse.




Målet för promenaden blev som rätt ofta fika på kyrkan som är samlingspunkten för skandinaverna här. Nu känns det nästan som att jag gör en god gärning när jag går dit så att de inte känner sig alldeles övergivna. Det är nämligen ytterst få skandinaver här förrän mitten av oktober. När charterresorna och direktflygen börjar gå, skiftar språket på gatorna på en dag. Nu är det mest italienare och en och annan tysk, ja förutom engelsmännen som verkar vara här året runt.

torsdag 26 september 2013

Filosofisk bouganvilla



  Vi kan se bara det blommande

Vi kan luras att livet/vi är något annat. 

Eller så ser vi det som det är. Lite av varje. (Den här kommer dessutom förmodligen att vara både grön och blommande om några månader).






Vi kan välja rätt mycket hur vi ser på saker och ting i livet.
Du väljer

Molnig morgon

 Det sägs att det regnar tio dagar om året och det är kanske lite lågt räknat om man tar med varje liten skur men på ett ungefär så. Förra året kom hälften av regnet veckan när alla svenskar var här på höstlov, stackarna. Då hade det inte regnat på fem månader så alla andra var ju glada. Riktigt så torrt som förra året är det inte men vi blev ändå glada över att det kom lite igår och sköljde välden ren. Nu är det lite molnigt och de har varnat att det kan komma en lite skur till, vi får väl se.

Utsikt till vänster från terassen är upp mot bergen. Det halvfärdiga huset är ett av alla byggen som bara lämnades i byggkraschen. Leker med tanken att bygga klart det, toppenläge!
Det har redan blivit grönt i några av blomlådorna. Kaktusarna bara ruskar på sig och blir gröna så fort de får lite vatten. Ser redan en och annan knopp. Påminner om fjällväxterna, det går fort när betingelserna är de rätta. Det är fler som har växter i sina lådor nu, kanske blev de inspirerade av mig eller så har de bara glömt varningarna som gick ut förut att lådorna håller på att spricka. Jag har satt ihop dem med bamsekedjor.
Den fula vasen är en rest efter förra hyresgästen, kan inte bestämma mig för om den är tillräckligt ful för att få vara kvar.

onsdag 25 september 2013

Finns det hopp, finns det liv

Tyckte att det var lite liv i bouganvillan men kanhända var det bara en önskedröm. 
Ger inte upp riktigt än. Nu kommer det snabbt en massa annat, tror att det är impomea som fröat av sig. Om inte annat så behöver de ju något att klättra på så bouganvillan gör nytta ändå. 

måndag 23 september 2013

Chokladsorbet

Gjorde smarrig chokladsorbet, tyvärr gick den åt innan vi hann fota den.

Recept
3 dl vatten
1 1/2dl socker
1 dl kakao
1/2 tks snabbkaffepulver
1/2 tsk vaniljsocker
250g smulad choklad ca 70%

Koka sockerlag av vattnet och sockret. När sockret löst sig tillsätt siktad kakao under intensiv omrörning. Tillsätt kaffepulver och vanijsocker. Häll lagen över chokladen och rör tills den smält, det gör inget om det inte är helst slätt. Det blir gott med små chokladbitar i. Låt svalna. Kör i glassmaskin eller ställ in i frysen och rör om först en gång i kvarten och sen lite tätare när det börjar stelna. Det sägs att den blir godare om man sparar den till nästa dag men jag har inte lyckats testa det. Frukt eller bär kan vara gott till.

söndag 22 september 2013

Stort paket




Skickat ner tre kartonger. Den här jättestora ser spännande ut. Svårt att välja om jag ska börja med den eller att riva i de vissna blomlådorna.Stort paket 

Det blev lite av varje. Lite packa upp och lite dra bort det vissna.Paketet öppnat

Jippi underbar hängstol nu även på Teneriffa! Det jag saknat mest från Sigtuna var skogen, tystnaden och hängstolen. Så när jag fick erbjudande om att skicka ner några kartonger så kom den smått galna tanken farande, att skicka ner inte skog och tystnad men väl en stol. Fast jag måste säga att jag hade nog tänkt mig själv få använda den. Men plötsligt var den bara upptagen.

Paketet uppackat




onsdag 18 september 2013

Framme, hemma!?

DSC_0188På terassen hade denna lilla figur slagit sig ner. Hungrig och törstig som bara den. Fick mormors skorpor och sen bada i ett blomfat. Sen satte den sig att sjunga och då kom grannen ovanförifrån och hämtade den. Just som vi hade hunnit bekanta oss. Känns som tröjan jag köpte i London var en föraning, visst är de lika på nåt sätt.





Lägenheten stod snällt och väntade, hyresgästerna hade lämnat den i fint skick. Två månaders sommar var dock mer än de flesta växterna klarade. Spännande att se vad jag kan skaka liv i. Grannfrun mittöver beklagade förlusten av blomprakt och uppmanade mig att genast köpa nya!
Lägenheten stod snällt och väntade, hyresgästerna hade lämnat den i fint skick. Två månaders sommar var dock mer än de flesta växterna klarade. Spännande att se vad jag kan skaka liv i. Grannfrun mittöver beklagade förlusten av blomprakt och uppmanade mig att genast köpa nya!

tisdag 17 september 2013

Resan ner



Inga direktflyg så här års så vi fick lov att stanna i London.


Resan ner

Londonfynd
Glutenfritt fika

Om ni undrar så finns det väldigt många affärer i London. F shoppade och jag bar påsarna. Väskorna var rätt fulla. sen. Vi "sov" på flygplatsen för flyget gick fem på morgonen. Allt gick bra även om tullen snodde frukosten, lite snopet för det brukar gå bra såsom varande specialmat.










                                                      England är fantastiskt när det gäller glutenfritt (även vete- och mjölkfritt), åtminstone jämförelsevis. F hade kollat upp vart vi skulle gå så vi fick både cupcakes, brownies och ingefärskakor. På kvällen gick vi på italiensk restaurang, Da Mario, och åt pasta ute för första gången, mums.